Evenementen verhuur

Wat is een evenement?

Wat is een evenement en wat heb je hiervoor nodig

Wat is een evenement eigenlijk?

Het begrip evenement is een containerbegrip voor allerlei verschillende soorten vormen van bijeenkomsten van mensen met verschillende doelen. Zo heb je publieke/openbare evenementen, zoals de marathon van Rotterdam en de Olympische Spelen. Daarnaast heb je tal van evenementen met een politieke laag, zoals een partijcongres van een bepaalde politieke partij en bijeenkomsten van activistische bewegingen.

Voor een evenement heb je verschillende dingen nodig. Denk hierbij aan een vergunning, maar ook aan huren van licht- en geluidsapparatuur, rookmachines, dansvloeren en noem het maar op.

Naast de publieke evenementen zijn er bijeenkomsten met een meer commercieel karakter. Vaak krijgt dit type event de naam ‘symposium’ mee. Andere commerciële happenings zijn bijvoorbeeld de Libelle Zomerweek of de jaarlijkse Huishoudbeurs.

Tot slot zijn er nog privé-evenementen, zoals een bruiloft, een verjaardag en heb je culturele vieringen, zoals carnaval en zijn er nog nationale evenementen, zoals de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Soorten evenementen op een rijtje

Publieke en openbare evenementen

Sportevenementen (zoals de Olympische Spelen, Europees Kampioenschap Voetbal en marathon van een grote stad)

Politieke evenementen (de toespraken tijdens presidentiële campagnes in de Verenigde Staten, politieke partij congres, demonstraties, een conferentie voor wereldleiders)

Nationale evenementen (Koningsdag, Hemelvaart Festival(s), Dodenherdenking, Bevrijdingsdag festival)

Muzikale evenementen (concerten, festivals, orkestoptreden, muziekshow, concours voor muziekverenigingen)

Commerciële evenementen

Bedrijfsevenementen (lancering en presentatie van een nieuw product, bedrijfsjubileum, aandeelhoudersvergadering, open dag, opening van nieuw gebouw, personeelsfeest)

Beurzen (vakbeurs, publieksbeurs, trade show)

Privé evenementen

Bruiloft, verjaardag, houseparty, (huwelijks) jubileum, huiskamerconcert, kerstviering, paasviering, sinterklaasviering  

Wat levert een evenement op?

Als je gelukkig wordt van het organiseren van bijeenkomsten met grote of kleine groepen mensen dan is deze business de business-2-be.

Mede afhankelijk van het doel waarmee je een evenement organiseert zijn algemene doelen van evenementen: het vergroten van de betrokkenheid en het bevorderen van de spirit en saamhorigheid van mensen. Binnen de commerciële sfeer is dit een doel dat vaak voorkomt. Bij bijvoorbeeld een personeelsfeest wordt dit doel vaak meegenomen in het plan van het bedrijf.

Maar ook een sportevenement draagt bij aan een aantal doelen. Heb je al eens bedacht dat sportbonden maar wat graag een groot internationaal toernooi of evenement organiseren, want dit betekent vaak ook dat een stad wordt gepromoot. Voor de sporters is een dergelijk toernooi in eigen land natuurlijk mooi, maar ook de gemeentes en provincies hebben hier baat bij, want hun dorp, stad of provincie staat in de schijnwerpers. Inkomsten uit toerisme stijgen hierdoor vaak.

Kennisdeling is ook een belangrijk doel of uitgangspunt van een bijeenkomst met grote groepen mensen. Dit type evenement heet vaak conferentie of congres en heeft als doel om verschillende soorten wetenschappers, experts en vaak ook politici bij elkaar te brengen.

RN Entertainment verhuurt alle apparatuur voor jouw Evenement

Voor welk type evenement is RN Entertainment in te huren?

Wij verhuren vrijwel alles wat je voor een evenement nodig gaat hebben. Van microfoon tot speakers, mengpanelen, Truss-stands , stroboscopen, lichtgevende dansvloeren, Compleet ingerichte DJ booths, rookmachines en alles wat je nog meer nodig kunt hebben.

Onze werkwijze

Wanneer je een aanvraag doet om apparatuur te huren gaan we met je bespreken wat je plan is. Hoeveel mensen komen er, wat is de locatie, hoe is de akoestiek daar en wat is er exact nodig om overal goed geluid te krijgen. Ook maken we een lichtplan om de zaal of tent van de nodige sfeer te voorzien.

Wanneer de plannen zijn uitgewerkt en de data bekend zijn, zorgen wij dat de apparatuur op tijd aangeleverd wordt. Ook het aansluiten nemen we voor onze rekening. Zo hoef je niet te stressen over technische details. Ook stroomvoorziening voor de audio en licht apparatuur kunnen wij regelen. Na het event komen we alles weer afbouwen en uiteraard meenemen.

Wil je advies wat we voor jou evenement kunnen doen? Klik hier om contact op te nemen…